Pomóż naszym podopiecznym

11-09-2021

Nasza pomoc skierowana jest do dzieci będących pod opieką jedynego Dziecięcego Szpitala Ortopedycznego w Rwandzie. Od powstania Fundacji wyposażamy systematycznie szpital w niezbędny sprzęt medyczny, a od 2020 roku rozpoczęliśmy operacje dzieci, których dotychczas nie udało się zoperować ze względu na braki sprzętowo-techniczne. Dzięki pomocy Fundacji Malak oraz o. Adama Szustaka OP zdołaliśmy w 2020 uratować w Polsce dziewczynkę z Rwandy – Seraphie.

Wesprzyj nasze działania – pomóżmy razem dzieciom wymagającym pilnej pomocy.

Od 2021 roku otoczyliśmy opieką dzieci ze szkoły w Rurembo na północy Rwandy. Większość pochodzi z bardzo biednych rodzin, których nie stać na wyżywienie i wymagają one dożywiania w szkole. 100 franków rwandyjskich (ok. 38 groszy) dziennie wystarczy na dokarmienie jednego dziecka z tej szkoły. Połowa dzieci tej szkoły powinna zostać objęta programem dokarmiania. Przeznaczając codziennie 76 złotych bylibyśmy w stanie zapewnić ciepły posiłek dla ok 200 dzieci. Wierzymy, że z Waszą pomocą uda nam się to.

Pomóż nam dostarczyć jeden ciepły posiłek dla dzieci ze szkoły w Rurembo – wesprzyj nasze działanie.

Fundacja Afriquia

Numer KRS: 0000783911

Fundację możesz wesprzeć wpłatą na rachunek bankowy:

ING Bank Śląski: 13 1050 1214 1000 0090 3186 1546