Afriquia Logo3

Wysyłka sprzętu medycznego

Zorganizowanie wysyłki kontenera ze sprzętem medycznym, który trafi do dwóch szpitali w Zambii, w Katondwe i Mpanshya. To kluczowy krok w stronę poprawy jakości opieki medycznej w tych placówkach, które obecnie są w trakcie budowy nowych oddziałów intensywnej terapii i neonatologii. Dzięki dostarczonemu wyposażeniu szpitale te zyskają nowoczesny sprzęt, który zasili oddziały neonatologii, intensywnej terapii, bloków operacyjnych oraz oddział rehabilitacji.  Ta inicjatywa daje szansę na lepsze leczenie dzieci i dorosłych, którzy do tej pory nie mieli dostępu do odpowiedniej opieki medycznej. To konkretne działanie, które przyczyni się do realnych zmian w życiu wielu osób, poprawiając standardy medyczne w regionie. W realizację tego projektu zaangażowało się wiele osób i organizacji, w tym Langusta na palmie, Fundacja MALAK, Fundacja Dobro Zawsze Wraca – Punkt Łagiewnicka 54 Kraków, Urovita, Beata Kwiatek, Irek Kania, Wiktor Dziubiński, Paweł Koczewski, Agata Beryt oraz Damian Hatko. Razem zmieniamy małe światy na lepsze!